снимка pixabayВече и САЩ се намеси в спора между страната ни

...
снимка pixabayВече и САЩ се намеси в спора между страната ни
Коментари Харесай

В междусъседските ни проблеми се намеси САЩ: Решете си спора извън присъединителния процес

снимка pixabay

Вече и Съединени американски щати се намеси в разногласието сред страната ни и Северна Македония. Щатите призоваха София и Скопие да разрешат отворените двустранни разногласия отвън присъединителния развой, с цел да се реализира общата цел – участие на Северна Македония в Европейския съюз. Това са декларирали от пресслужбата на Държавния департамент, представени от вестник " Вечер ", съобщи  Евроком.

От американското външнополитическо ведомство напомнят, че Съединени американски щати и България са мощни поддръжници на евроатлантическата интеграция на Западните Балкани.

" Приветстваме положителната воля за договаряния. Призоваваме България и Северна Македония да решат съществуващите двустранни въпроси отвън присъединителния развой, с цел да се реализира общата цел – участие на Северна Македония в Европейски Съюз. ", са декларирали от Държавния департамент пред МИА.

Македонската медия отбелязва, че Съединените щати са пределно ясни в желанието си Северна Македония, която сега е претендент за участие, да влезе в идната фаза на процеса, провеждайки първата междуправителствена конференция до края на годината.

" Процесът на разширение предизвиква дълготрайния мир, непоклатимост и разцвет в целия район. Решението на Европейски Съюз да отвори присъединителните договаряния със Северна Македония и Албания през март беше положителна крачка и служеше за превъзмогване на лъжливите изказвания, че трансатлантическата общественост оставя зад себе си Балканите. ", се споделя още в изказването на Държавния депортамент. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР